Flytande avföring 1177

Avföringsinkontinens – 1177

Bukspottkörtelcancer kan sprida sig till exempelvis lymfkörtlar, levern, bukhinnan eller lungorna. Det är vanligt att sjukdomen sprider sig i ett tidigt stadium …

Avföringsinkontinens innebär att det läcker ut avföring utan att du kan förhindra det. Att det läcker kan bero på olika saker. Det finns mycket du kan göra själv för att lindra, men ibland kan en behandling eller en operation behövas. Att ha avföringsinkontinens är vanligare än vad många tror.

Bukspottkörtelcancer – 1177

IBS innebär att det är en störning i hur tarmen arbetar och dess känsel. Vid IBS har du ont i magen och diarré eller förstoppning. Symtomen kan ibland vara …

Cancer i bukspottkörteln är ovanligt. De flesta som får sjukdomen är över 70 år. Symtomen är ofta otydliga och kan vara desamma som vid många andra sjukdomar.

IBS – känslig tarm – 1177

Cancer i tjocktarmen eller ändtarmen är en av de vanligaste cancerformerna i Sverige. De flesta som får sjukdomen är över 60 år men en del är yngre.

IBS innebär att det är en störning i hur tarmen arbetar och dess känsel. Vid IBS har du ont i magen och diarré eller förstoppning. Symtomen kan ibland vara väldigt besvärliga, men ofta går det att minska dem genom att undvika viss mat eller genom att använda receptfria läkemedel.

Tjocktarmscancer och ändtarmscancer – 1177

Det kan hjälpa mot symtomen att äta flytande mat, till exempel soppa. … Det kan då komma ut luft och avföring i urinen eller från slidan.

Cancer i tjocktarmen eller ändtarmen är en av de vanligaste cancerformerna i Sverige. De flesta som får sjukdomen är över 60 år men en del är yngre. Chansen att bli av med cancern är större ju tidigare den upptäcks.

Inflammerade tarmfickor – 1177

Vid inflammation i bukspottkörteln har du ont i övre delen av magen, mår illa och har feber. Inflammationen orsakas ofta av gallsten eller alkohol, …

En tarmficka är en utbuktning i tjocktarmsväggen. Det är vanligt att ha tarmfickor. En tarmficka kan bli inflammerad och göra ont. Inflammerad tarmficka kallas också för divertikulit.

Inflammation i bukspottkörteln – 1177

26 okt. 2021 — Inom vården används ofta ordet avföring. Det är ett annat ord för bajs. Blodet kan se olika ut …

Vid inflammation i bukspottkörteln har du ont i övre delen av magen, mår illa och har feber. Inflammationen orsakas ofta av gallsten eller alkohol, men kan även bero på annat. Det finns saker du kan göra för att minska risken för att få en ny inflammation.

Blod i avföringen hos vuxna – 1177

2 maj 2021 — Från förstoppning till slem eller blod i avföringen – ditt bajs kan berätta mycket om hur du mår. Här går vi igenom vad olika typer av …

Att ha blod i avföringen kan ha olika orsaker. Det beror oftast på hemorrojder eller en spricka i ändtarmsöppningen. Besvären går ofta över av sig själv. Men om blödningarna beror på en sjukdom behöver du få behandling.

Detta säger din avföring om din hälsa – Kry

Detta säger din avföring om din hälsa | Kry

13 nov. 2018 — Flytande bajs kan tyda på att tarmen inte tar upp näring som den ska. Grundorsakerna kan vara flera, till exempel överkänslighet mot gluten …

Från förstoppning till slem eller blod i avföringen – ditt bajs kan berätta mycket om hur du mår. Här går vi igenom vad olika typer av avföring kan innebära för din hälsa.

Det kan bajset berätta om din hälsa – Tidningen Land

Är din avföring normal? Så ska bajset se ut | Land | Land

Fast, mjukt eller jättelöst? Brunt, svar, rött eller blekt? Ditt bajs kan ge dig en bra hint om ditt hälsotillstånd.

Keywords: flytande avföring 1177