Grå avföring 1177

Inflammation i bukspottkörteln – 1177

Vid inflammation i bukspottkörteln har du ont i övre delen av magen, mår illa och har feber. Inflammationen orsakas ofta av gallsten eller alkohol, men kan även …

Vid inflammation i bukspottkörteln har du ont i övre delen av magen, mår illa och har feber. Inflammationen orsakas ofta av gallsten eller alkohol, men kan även bero på annat. Det finns saker du kan göra för att minska risken för att få en ny inflammation.

Lever, galla och bukspottkörtel – 1177

Här kan du läsa om symtom och behandling vid sjukdomar i levern, gallan eller i bukspottskörteln. Det finns också information om när och var du ska söka vård.

Bukspottkörtelcancer – 1177

På 1177.se får du råd om hälsa och information om sjukdomar och vilka mottagningar du kan kontakta. Logga in för att läsa din journal och göra dina …

Cancer i bukspottkörteln är ovanligt. De flesta som får sjukdomen är över 70 år. Symtomen är ofta otydliga och kan vara desamma som vid många andra sjukdomar.

Mage och tarm – 1177

Diarré, förstoppning och blod i avföringen. Har du eller ditt barn blod i bajset? · Fetma. Här kan du läsa om övervikt och fetma hos vuxna och barn. · Infektioner …

Gallsten – 1177

Symtom vid gallsten · Du får ont på ett skärande eller krampartat sätt under revbenen på höger sida. · Det kan göra ont högt upp i magen vid mellangärdet.

Gallsten kan göra väldigt ont men är oftast ofarligt.

Avföringsinkontinens – 1177

Avföringsinkontinens innebär att det läcker ut avföring utan att du kan förhindra det. Att det läcker kan bero på olika saker. Det finns mycket du kan göra …

Avföringsinkontinens innebär att det läcker ut avföring utan att du kan förhindra det. Att det läcker kan bero på olika saker. Det finns mycket du kan göra själv för att lindra, men ibland kan en behandling eller en operation behövas. Att ha avföringsinkontinens är vanligare än vad många tror.

Tjocktarmscancer och ändtarmscancer – 1177

Oftast beror symtomen på något annat än cancer, exempelvis en godartad tumör eller en inflammation i tarmen. Synligt blod i avföringen kan bero på hemorrojder.

Cancer i tjocktarmen eller ändtarmen är en av de vanligaste cancerformerna i Sverige. De flesta som får sjukdomen är över 60 år men en del är yngre. Chansen att bli av med cancern är större ju tidigare den upptäcks.

Ändtarmsöppning – 1177

Mage och tarm. Ändtarmsöppning. Här kan du läsa om besvär och sjukdomar i ändtarmen och ändtarmsöppningen. Här finns också råd om vad du kan göra själv för …

Här kan du läsa om besvär och sjukdomar i ändtarmen och ändtarmsöppningen. Här finns också råd om vad du kan göra själv för att lindra besvären.

Magsår – 1177

Du har svart bajs. Du går ner i vikt. En blödning från magsäcken kan leda till blodbrist, som i sin tur kan göra att du blir trött och andfådd. Ont i magen kan …

Magsår innebär att det har bildats sår i magsäckens eller tolvfingertarmens slemhinna. De flesta som har magsår får ont i magen, oftast i mitten av magens översta del. Magsår orsakas oftast av en bakterie, men även vissa läkemedel kan göra att du får magsår. De allra flesta blir bra med behandling.

Detta säger din avföring om din hälsa – Kry

Detta säger din avföring om din hälsa | Kry

Från förstoppning till slem eller blod i avföringen – ditt bajs kan berätta mycket om hur du mår. Här går vi igenom vad olika typer av avföring kan innebära för din hälsa.

Keywords: grå avföring 1177